Hvor ble det av 2023?

Tiden flyr fortere og fortere virker det som. De siste månedene av dette underlige året har jeg brukt til å bremse! Jeg tror alle har sin egen karusell og ansvar for egen fart. 


I skrivende stund er det sånn ca. 4 timer igjen av 2023. Jeg ble født i 1962 og har opplevd og overlevd over 60 nyttårsaftener. De har også forandret seg gjennom tidene. Jeg husker ikke om jeg var 7 eller 8 år første gang pappa sendte opp raketter, delvis siktet han mot himmelen og delvis mot naboens hus i Luntevika. Det var utrolig spennende! 

Jeg har tviholdt på en pinne-rakett på Tomta på 80-tallet og svidd av meg både pannelugg og silkesløyfe….var ikke edru nei, og hadde englevakt!

Jeg kjøpte en hel rakettkiste en gang og skålte meg inn i det nye året som så mange andre. Nyttår og alkohol henger underlig sammen for mange fremdeles. Men ikke for meg.

Min gamle og avdøde labrador Alf ,som ikke var redd for raketter som unghund, ble etter som årene gikk mer og mer redd og stressa når piping, blink og smell tok til. Jeg brukte mange nyttårsaftener på å skjerme og roe han. Det var vondt å se på og vanskelig å gjøre noe med. Fyrverkeri kan være utrolig vakkert, men jeg kan ikke forstå at alle familier skal ha sitt eget. Det betyr nok bare at noen som tjener på at det er slik, og ikke vil gi fra seg den profitten. 


Om det er noe jeg har skjønt i 2023 så er det at hvis noe er idiotisk eller skadelig er det noen som tjener gode penger på det. Aldri har jeg vært så klar over uttrykket “Follow the money” 

Fyrverkeri minner forresten ganske mye om krig, har du tenkt på det? Mange er heller ikke så heldig som jeg var, hvert år blir folk skadet av raketter, dyr stikker av i panikk og millioner av kroner går opp i lufta og lander som søppel. 

I år er det forresten elendige forhold for fyrverkeri her hvor jeg bor, i Lillesand. Det blåser stiv, delvis sterk kuling og selv om det akkurat nå sludder er det meldt store mengder snø i natt og i morgen.

Hvordan var egentlig været i 2023?

Så vidt jeg kan huske hadde vi ingen tropenetter i sommer, det var masse vind og solgangsbris som det bare vi gamle som, var ikke å finne. Himmelen var ofte dekket av hvite striper på kryss og tvers, noe som veldig ofte gjorde at solen forsvant i løpet av dagen. I høst var det så godt som ingen dager med vindstille, stormen Hans varte i 4 dager og snøen kom i slutten av november. Når en bor på en øy kommer en i kontakt med naturen og været på en helt annen måte enn når en for eksempel bor i leilighet. En av mine bremsemekanismer er nettopp å kjenne på vær og vind. Siden det er meldt kuldegrader de neste ukene er jeg glad for nettopp vinden, for da legger ikke isen seg så lett. Det er en fordel når jeg skal i en liten 13 fots plastbåt inn til fastlandet. 

Det sies at en av ulempene med at vi går med nesa i mobiltelefonen hele tiden er at vi ikke ser opp! Vi som følger med på strekene er vitne til at noen som leker Gud. Mennesker med makt lager skyer og sår skyer som allerede er der, for å skape det været som passer best. Dette er ikke noe jeg finner på og jeg vet det er ubehagelig å tenke på at vi blir sprayet med gift. Men det hjelper dessverre ikke å trekke lua ned over øynene og sette høy musikk på ørene. Det er i sånne forbindelser det snakkes om å våkne!

Jeg har reist litt i 2023! 

To ganger gikk flyturen til Frankrike. Det er ingen tvil om at reisingen står på lista over ting vi skal vennes av med, av folk som mener de kan bestemme nettopp det. At det er dyrt er en ting, at det er forbundet med forsinkelser og bagasje som ikke kommer fram før du er på tur tilbake, er en annen. Foreløpig har jeg heldigvis ikke blitt spurt om å vise vaksinepass på reise. Jeg har i flere år ropt høyt om hvor idiotisk et slikt pass vil være, så vi får håpe at min og de andre stemmene ropte høyt nok! Jeg ønsker nemlig både å reise og å bestemme over min egen kropp!

Maten har forandret seg i året som gikk. 

Visste du at det er en insektfabrikk på Voss?

“Vi må normalisere bruken av insekter og larver i matlaging, sier Alexander Solstad Ringheim, gründer og CEO i Invertapro.” 

Til nå er 6 typer insekter godkjent i Norge. Du må vite hva du ser etter om du vil unngå å spise dem, for de er selvsagt godt kamuflert. Jeg leser nå på alt jeg kjøper og finner det vanvittig at maten snart ikke er mat lenger. Det eneste som nytter er å være kritisk, støtte bonden, spise kortreist, lage fra bunnen og slutte å tro at noen vil deg vel med å lage kjappe løsninger. Husk å betale med cash!


Jesus tok opp mer plass hos meg i året som gikk!

Jeg har funnet mine måter å få påfyll av åndelig føde og starter hver dag på en fin måte med både ro og bønn, ofte med Simba på fanget. Å vite hvem som har skapt meg og hva jeg har i vente gir en stor ro i denne turbulente tiden. Djevelen finnes og han jobber overtid. Det verste han vet er folk som ber og er som lys i hans mørke verden. Vi trenger mange lys!!

Så hva skjer i 2024?

For å stake ut en kurs må man vite to ting! Hvor man er og hvor man vil! 

Mine siste 4 år har vært en fantastisk oppvåknings reise. Jeg vet mer om hvor jeg vil enn noen gang. Min reise mot et enklere liv fortsetter bare, nyttår eller ei. Jeg bor på en øy og tar en måned om gangen. Katten min har testet kattehotell og det gir meg enda mer frihet at han likte seg der. Jobben min kan jeg gjøre fra mange steder, for nettbutikk døra er åpen 24/7 og nettkurs kan lages hvor som helst i verden. Kanskje treffer jeg han som har lyst til å være sammen med meg? Det har ingen hast for meg lenger, jeg vet bare mer og mer om hva jeg ønsker meg. En som liker naturen, tror på Gud, vet at kroppen ikke trenger vaksiner, skjønner at vi ikke har vært på månen, vet at det grønne skiftet er tull, liker å ta i et tak, har masse humor og elsker å lage sunn mat, for å nevne noe. Det er langt mellom de uvaksinerte kristne mannfolk på min alder, så om han er litt yngre enn meg, lever jeg greit med det.

HØNS?

Ja, det er en av planene som ikke ble noe av i år og takk for det! Veldig greit å vente til våren. Og når det blir høns blir det Skånske blomsterhøns!

Kjære venn som har lest helt hit!

Jeg ønsker for deg et velsignet 2024 og fred på jord. 

Klem fra Trine

…og du! Still spørsmål ved ALT!
Forrige
Forrige

Inspirasjon i Frankrike

Neste
Neste

Julenissen